Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 19:21 - „Велике нашият войник! Велик! Велик! Велик!“
Автор: forbgarmy Категория: Новини   
Прочетен: 4103 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 18.08.2010 16:13


 „Велик е нашият войник! Велик! Велик! Велик!“ или поне е бил, за наше съжаление. Но при лоши управници хубава армия не може да има. Ако погледнем назад в историята нашата армия винаги е смятана за една от най-силните в Европа. Българският войник е всявал страх и смут само с един вик „Ура!“, а сега с този вик би изплашил само насекомите. Съвсем до скоро Българската армия беше най-силната армия във Варшавския договор, пред нея беше само съветската, но благодарение на някои хора, чиито имена са ни до болка известни, но не само известни, но и мразени от дъното на душата от всеки български Войник с главно В, каквито май че станаха застрашен вид в родната ни армия. Скоро ще трябва природозащитниците в Червената книга да ги запишат. Но както и да е, да говориме можем, кои повече, кои по-малко, важното е да се обосноваваме. Ето сега, ще взема статийката си, ще я прочета на някого така както в началото мислех да я напиша, а той ще каже „А доказателства? Къде са те? От къде на къде ще твърдиш нещо без доказателства?!“. Ако и ти си от тези които сега се питат това, отговора ми е прост: „Доказателства много! Стига да ги търсиш, има ги на всякъде, и под път и над път, даже и в селските клозети можеш да ги намериш, и в градовете. Достатъчно е само да се огледаш наоколо и да видиш колко стотици поделения из цялата Родина пустеят. Много лесно ще видиш как братята цигани са си направили къщи с изкъртени тухли от стените на бивши поделения, огради от оградите на поделения и т.н. И не е само това, мини по Ломското шосе и малко след Костинброд ще видиш един голям-голям парк на военните с работеща техника която я продават. Ама ти понеже си хитър и не вярваш на очите си, ще кажеш „А цифри?“, ми ето ти и цифрите:
1. 1990 г. под зоркия контрол на другарите, опс, господата от ООН нарязахме две чистак нови подлодки и оставихме старите Слава и Надежда. Не че имам нещо против тях двете, но новото е по-хубаво. А подводниците знайш ли кога бяха закупени – 1984 г., и още не бяхме ги изплатили
2. Обясни ми за чий хуй трябваше да режеме всичките МиГ-23. Е не всичките, има още седем дето зорко се пазят на едно летище и чакат резаните патки от арабските страни да ги купят. Ама да не мислиш, че тая сделка ще е легална и че армията ще ги види тези пари. Не, ни най-малко. Тези пари ще си ги гушне я президента, я министър председателя бат ти Бойко. А може и с тия преди него да си ги раздели, че нали знаеш „Гарван, гарвану око не вади!“
3. Каква им беше работата да отменят наборната служба и да направят армията изцяло профедионална като хамериканската. Разбирам да им бяха вдигнали бюджета на военните, ама с парите с които са изхранвали 100 000 наборника не се изхранват 100 000 наемника. То и няма толкова наемници. Ти за какво мислиш, че имат бюджет от няколко трилиона, защото армия само от наемници иска и кинти. Тия пари не отиват само за военни технологии. Освен това, а стане война кранчето на желаещите доброволна служба ще пресъхне като бъчва мелнишко вино на Нова година. А ние даже и 35 000 може и да нямаме, та затова да намаляват и максималната бройка, че кадровия състав се свива. Ама то за 500 лева кой ще си направи труда да ходи по полигони, като ако отиде наемник я на запад, я на изток ще взима 5-6 пъти по толкова.
4. А автопарка ни е по шарен от този на ЦГМ - градския транпорт в София. То има руско, американско, швабско, та даже и израелско. Ама и да беше качествено това дето копуват, а те какво – махат качественото и слагат боклуци. Еднодневки! Я ми кажи колко хора настръхват само като чуят Т-34, Т-72, Т-80, БТР-80, целия запад и изток. А колко хора настръхват като чутият Хъмви, че то това си е чисто помярско име, един от квартала така си е кръстил кучето, Айбрамс – некакъв там президент. А виж колко страшно звучат абревиатури като ЗСУ, БТР, БМД, БМП, и не само страшно, но и геройски, а не, масовия джип да ти е кръстен на помяр. А Пясъчна котка как ти звучи за име?!
5. И накрая, за чий хуй унищожиха СС-23. Турците ги било страх, ми кат ги е страх в гъза да си ги заврат, па през устата да ги изкарат. Всеки си има свои интереси и не трябва да се съобръзяваме с другите, още повече с резани палки дето 500 годѝни са ни резали нас. Ама можеше всъщност да им ги дадене, ама на собствен ход.

Еми това е приятелю. Каквото е имало съм го казал, може на места и малко вулгарно. Ама пък си е самата истина. Пък дано след време отново с основание да пееме колко е велик нашият Войник.

А. Петров (БгРу)


Тагове:   армия,   Нашият,   войник,


Гласувай:
2



1. tomcat - ХЕХЕ ЕВАЛА ЧОВЕЧЕ ЗА ПОСТА за всеки ...
16.08.2010 19:27
ХЕХЕ ЕВАЛА ЧОВЕЧЕ ЗА ПОСТА за всеки средно интелигентен човек е ясно,че с така наречените натовски реформи изпълнявани чинно от управляващите ни безродници се цели чисто и просто унищожението на армията а впоследствие и на държавата.САЩ немат нужда от силна българска армия,имат нужда само от пушечно месо за безумните им войни!Жив и здрав и корав!
цитирай
2. raders - Само не ми стана ясно с кого се каниш ...
16.08.2010 20:37
Само не ми стана ясно с кого се каниш да воюваш
цитирай
3. анонимен - браво, трезв поглед и правилна п...
17.08.2010 02:10
браво,трезв поглед и правилна преценка..сега го духаме яко
цитирай
4. forbgarmy - Само не ми стана ясно с кого се каниш ...
19.08.2010 15:11
raders написа:
Само не ми стана ясно с кого се каниш да воюваш

С никого няма да воювам, но ми е писнало да ни ебат. То преди като ни ебяха с един кур беше поносима, ма са като директно два един до друг забивата он НАТО как да не се нервиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: forbgarmy
Категория: Новини
Прочетен: 136798
Постинги: 10
Коментари: 90
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031